[O2FL] 2,0 CCZA rorząd kaput!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mihau
    RS
    • 2009
    • 7460
    • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez adox
    Zamieszczone przez _tm_
    Zamieszczone przez piotrcar
    kurcze a jam 2009 pazdziernik i pytalem dzisiaj w ASO czy do wymiany czy nie powiedzieli ze nie i ze nawet nie slyszeli zeby taki przypadek mial miejsce .
    Ja mam też auto z października 2009 i moja Octavia podlegała pod akcję serwisową.
    to jak to qrde jest? moja jest z grudnia 2009 i nie twierdzą, ze nie podlega akcji serwisowej ;/
    Bo oni sami nie wiedzą chyba które samochody brali do akcji gwarancyjnej. Pisałem do nich o klucz jakim dobierali samochody i nie uzyskałem żadnej odpowiedzi.
    O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• LUKI
      RS
      • 2005
      • 5776

Zamieszczone przez andrzej111
      Królu złoty, i co otworzą Ci rozrząd i popatrzą na napinacz na którym niema nawet numerów a potem złożą wszystko i zaleją nową oliwę ?

jak to nie ma numerów na napinaczu :?: :!:

Mihau,

w CAXA też miał być poprawiony stuff od 05.2010 a się okazało, 06.08.2010 i dalej miałem stuff przed zmianami

Zamieszczone przez Black.Jack
      Dzieki jutro jade sie umówić na sprawdzenie co tam u mnie siedzi

nawet jakbyś chciał TYLKO rozebrać - zobaczyć co i jak - złożyć to jak nic 800-900pln musisz położyć na stół :!:

oczywiście w ASO
      kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• andrzej111
        L&K
        • 2010
        • 1391

LUKI, na moim 06K109467K jest "06K 109 467 IT MR7"
        Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW

Komentarz

• crom.de
          RS
          • 2012
          • 1545
          • Superb II (3T4)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez witachu
          zastapili paskiem który ma wytrzymac 250 tyś km :roll:
          Ciekawe czy znalazł się taki co uwierzył w wieczny pasek rozrządu w O1 którego od 90tkm należało tylko kontrolować co 30tkm lub 2 lata :lol:
          - Superb
          - Panda 1.2

Komentarz

• mrsojer
            Drive
            • 2010
            • 76

mrsojer, finalnie ile wyszła impreza?
            Całość zamknąłem w kwocie 4500zł łącznie z nowym łańcuchem jak radziliście. Skoro było wszystko rozebrane to faktycznie trzeb było to wymienić.

Niestety najwięcej kosztowały części. Pomijając głowicę to za same części aby auto złożyć zapłaciłem 1400 zł. Wszystko oryginalne z ASO. :shock:

Komentarz

• EŁ
              L&K
              • 2004
              • 1168
              • Octavia III (5E3)
              • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
              • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Zamieszczone przez piotrcar
              kurcze a jam 2009 pazdziernik i pytalem dzisiaj w ASO czy do wymiany czy nie powiedzieli ze nie i ze nawet nie slyszeli zeby taki przypadek mial miejsce .

to skurrwysyny :evil: :evil: :evil: :evil: ....u mnie silnik już rozebrany...głowica do roboty.....wszystkie ssace do wymiany......dół ok.

chcesz to dam ci te moje zawory ssace to je weźmiesz i temu co ci w aso powie ze w roczniku 2009 r nawet nie słyszał o takich przypadkach wsadzisz mu te osiem zaworów w doope...jeden kurwa po drugim..... :evil:

Komentarz

• LUKI
                RS
                • 2005
                • 5776

LUKI, na moim 06K109467K jest "06K 109 467 IT MR7"

andrzej111

możesz się do tego jakoś odnieść?

zassane z sieci

Quick Summary:
                Bad Upper Tensioner = 06K 109 467 IT MR7
                Good Lower Tensioner = 06H 109 467L IT MR7 supersedes to 06H 109 467AE IT MR7
                Good Upper Tensioner = 06H 109 467N IT MR7 supersedes to 06H 109 467K IT MR7
                kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

Komentarz

• piotrcar
                  Rider
                  • 2010
                  • 641

No to przykre...ja olewam to i dalej jezdze jak sie sypnie to wjade im przez wystawe do srodka
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

Komentarz

• witachu
                    L&K
                    • 2011
                    • 1319

Zamieszczone przez crom.de
                    witachu napisał/a:
                    zastapili paskiem który ma wytrzymac 250 tyś km :roll:

Ciekawe czy znalazł się taki co uwierzył w wieczny pasek rozrządu w O1 którego od 90tkm należało tylko kontrolować co 30tkm lub 2 lata :lol:
                    no jak to usłyszałem to na początku nie wiedziałem czy gość zartuje czy robi ze mnie głupka. z resztą sprawdziłem jego wiedzę wcześniej na kilku naprawde prostych pytaniach więc resztą rozmowy nie chciałem utwierdzać sie o wiekszości pracownikach i ich wiedzy w ASO. przynajmniej w Łodzi jeszcze nie spotkałem kumatego sprzedawcy
                    OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance

Auto Detailing: Dream Car Studio
                    (znajdź również na fb)

Komentarz

• andrzej111
                      L&K
                      • 2010
                      • 1391

LUKI, popatrz tu koleś ma to samo. Chyba te informacje są błędne

Prob. a lot of talk about the TSB regarding the hydraulic chain tensioner on the TSI engines. Yea well, we have living proof that you guys are going to see a lot more of these chain failures. This customer was UNDER 60K, within both his dealer and extended warranties and his tensioner failed...

Jutro wrzucę fotki starego i zobaczymy co tam będzie

[ Dodano: Pon 18 Lis, 13 22:19 ]
                      Panowie, jebać ASO, jak macie czas to kupuje np. na getem.pl wychodzi ok 20-25% taniej. Dzisiaj ze względu na czas kupowałem sylikon w ASO - 116zł na getem.pl 84zł
                      Napinacz w ASO 200 na getem 140 bez żebrania o rabaty.

Komentarz

• mrsojer
                        Drive
                        • 2010
                        • 76

Zamieszczone przez
                        ....u mnie silnik już rozebrany...głowica do roboty.....wszystkie ssace do wymiany......dół ok
                        a wałki jak wyglądają? 1.8 a 2.0 to te same konstrukcje. U mnie wałki pokrzywione (dzisiaj odebrałem naprawiony samochód po walniętym rozrządzie).

Biorąc pod uwagę, że masz do wymiany tylko 8 zaworów to jeszcze ma sens regeneracja starej głowicy. 130 zł (brutto) za zawór X 8 tj. 1040zł. Na pewno skasują jeszcze za regenerację ale przynajmniej wiesz co masz. Ja musiałem ratować się używaną głowicą.

Komentarz

• robreg
                          L&K
                          • 2010
                          • 1195
                          • Octavia I (1U2)
                          • AXP 1.4 MPI 75 KM

Zamieszczone przez
                          u mnie silnik już rozebrany...głowica do roboty.....wszystkie ssace do wymiany......dół ok
                          miałeś sprawdzane czopy korbowe na wale? tak sie zastanawiam, ze jak komplet ssacych dostal, to rozrzad przesunal sie tak, ze silnik przelecial sie po wszystkich cylindrach (nie stanal przy pierwszej kolizji) i zastanawiam sie (ciag dalszy zastanawiania z poczatku zdania), czy bylo to tak male przefazowanie, czy mial taka ochote do obrotu dalej...
                          Pozdrawiam, Robreg.
                          ----
                          furmanka.blogspot.com fan ;-)

Komentarz

• aldam
                            L&K
                            • 2006
                            • 1036

z tymi akcjami serwisowymi sprawa jest ciekawa.
                            W audi a4 była akcja serwisowa jakiś czas temu. Byłem przekonany , że wymieniali napinacz. Przejrzałem ostatnio wpisy serwisu i okazało się, że podczas akcji wymieniali wariator. Napinacza nie dotykali. Osobiście zastanawiam się nad wymianą całości na nowy zestaw.
                            Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• Deo
                              RS
                              • 2009
                              • 1729
                              • Volkswagen
                              • CRMB 2.0 TDI 150 KM

aldam, u szefa w A4 wpisali, że wymieniali osłonę rozrządu :wink:
                              Pozdrawiam,
                              Grzesiek

Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
                              Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB

Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]

Komentarz

• Zorr
                                RS
                                • 2011
                                • 2110

Zamieszczone przez Deo
                                pewnie chodzi o to, aby śladów nie było

vide:
                                Zamieszczone przez mirek_p11
                                Zamieszczone przez aldam
                                ale w temacie padło info , ze należy również wymienić łańcuch
                                jak wymieniali mi napinacz to sprawdzili łańcuch i podobno nie był nadmiernie rozciągnięty a jakby był to ślady powinny być na pokrywie, taką informację otrzymałem
                                Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• andrzej111
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1391

Właśnie mam składany rozrząd. Brak śladów na obudowie, pokrywa ocalala, stary napinacz juz sie kończył. Pozniej beda foty :-)

Komentarz

• piotrek_gdy
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 7723
                                    • Volkswagen
                                    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

a ja troszkę EOT napiszę, że temat dotyczy nie wszystkich jednostek w Audi
                                    bo np w BWE nie wystepuje taki problem, zresztą jest pasek a nie łańcuch
                                    przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• andrzej111
                                      L&K
                                      • 2010
                                      • 1391

LUKI, info dobre, wczoraj nie zauważyłem różnicy

Stary -chujowy- napinacz miał symbol 06H 109 467 IT MR7 - a obok na obudowie T
                                      Nowy napinacz ma symbol 06K 109 467 IT MR7 - na obudowie były wytłoczone cyfry

Różnica, która jest zauważalna na pierwszy rzut oka to blaszka blokująca napinacz przed cofnięciem.
                                      Napinacz który miałem w aucie miał delikatne luzy, dwoma palcami można go ścisnąć.
                                      Zdjęć chyba niema sensu wrzucać bo na tej stronie dokładnie widać różnice.
                                      Zauważcie, że chujowy napinacz na obudowie ma wytłoczone N
                                      I'm not sure you guys really understand how the factory parts catalog works. The dealership can look up the part numbers for your car by VIN, but that WILL NOT tell you what part was originally installed in your car. The only way to tell is by visual inspection unless we can find a trend in...

Impreza finalnie kosztowałaby 510zł ale w mojej rozpisce brakuje dwóch śrub, które o kilka złotych podniosła cenę
                                      Śruby są widoczne tutaj, chodzi o te średnie przy dużej

UWAGA
                                      Na sprzedaż sylikon do pokrywy rozrządu.
                                      Taka tuba styknie na ok.5 rozrządów, a każdym ASO liczą cała tubę...

Stary napinacz wraz ze zgłoszeniem serwisowym w czasie gwarancji, FV oraz listem z podziękowaniami wysyłam do Skoda Auto Polska

Chłopaki, piszmy do UOKiK'u, na DSG wzywają to napinacze też niech robią :!:

Kto nie robił to niema na co czekać bo prędzej czy później przyjdzie pora i na Was

Komentarz

• aldam
                                        L&K
                                        • 2006
                                        • 1036

Zamieszczone przez Deo
                                        osłona tez jest wpisana.

Nie mam info na temat napinaczy w a4 (silnik CABA - euro 4 o ile się orientuję). Na forum a4 zero info w tym zakresie. Może ktoś się orientuje czy w a4 producent zmodyfikował napinacz?
                                        Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• adriand
                                          Drive
                                          • 2008
                                          • 85

Witajcie
                                          A w BZB ktoś się orientuje jaki jest aktualny i co pozmieniali.
                                          Przy ok 46 kkm w kwietniu 2011 roku wymieniałem na napinacz 06H 109 467 T
                                          teraz na stronie https://ifinterface.com/page/page3.php?langid=1
                                          widzę, że zastąpił go kolejno model z literką AB a potem K od marca 2012

Obecnie mam 113 kkm

Pytanie czy jest sens wymieniać kolejny raz napinacz ?

Komentarz

• Tippo
                                            L&K
                                            • 2009
                                            • 1349
                                            • Octavia III (5E3)
                                            • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Stary napinacz wraz ze zgłoszeniem serwisowym w czasie gwarancji, FV oraz listem z podziękowaniami wysyłam do Skoda Auto Polska
                                            Dobre Ja bym jeszcze dopisal im, wsadzice se ten napinacz w d...

ps. A miales jakies objawy tego rozrzadu, czy nie dzialo sie nic i zmiana byla profilaktycznie??

Komentarz

• LUKI
                                              RS
                                              • 2005
                                              • 5776

oj bardzo dobry pomysł :!:

©KODA Polska
                                              Volkswagen Group Polska Sp. z o.o.
                                              ul. Krańcowa 44
                                              61-037 Poznań

Komentarz

• Black.Jack
                                                Ambiente
                                                • 2010
                                                • 101

Ja dziś byłem w Aso powiedzieli po vinie ze od momentu produkcji były 2 razy poprawiane i teraz sie zastanawiam czy w takim razie mam już u siebie te lepsze a nie te z początkowej fazy te chu....owe ,Pytanie o koszta wymiany napinacza to 700 brutto no pewnie by dali z 10 % rabatu jeszcze no i oczywiuście napinacz trzeba doliczyć ,co sądzicie???
                                                Oczywiście nie ma akcji serwiosowych na 2.0 tsi za mało tego jezdzi hehehh no i nie słyszeli zeby tzn wogóle nie robili rozrządów w 2.0 Aso na puławskiej.

Komentarz

• majkel123
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 570

Jaki masz przelot ? Ja sie nie załapałem na akcje wrzesień 2010. Masz jakieś niepokojące objawy ? Ja po odpaleniu mam taki dziwny jęk jednorazowy, ale tylko po kilkugodzinnym postoju.
                                                  Arctic 1.8 TSI DSG7

Komentarz

• mirek_p11
                                                    RS
                                                    • 2010
                                                    • 6630
                                                    • Volkswagen
                                                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Black.Jack, jaki masz przebieg?

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                                                    Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                                                    Fotki

Komentarz

Pracuję...